Nordisk e-handelsleverantör köps upp för 1,5 miljarder kronor

"En avundsvärd marknadsposition".

Med kunder som SuperDry, Harvey Nichols, LEGO och svenska NA-KD, har logistik- och IT-jätten Consignor Group positionerat sig i framkanten av sin nisch. Bolaget grundades av Peter Thomsen för 23 år sedan, men har nu fått in en ny majoritetsägare i form av investmentbolaget Francisco Partners. De har nu köpt Consignor i en affär värd 1,5 miljarder norska kronor.

Peter Thomsen blir kvar som vd och äger även fortsättningsvis 30 procent av koncernen.

Annons

Våra kunder är bland världens mest framgångsrika e-handels- och industriföretag och de förväntar sig att Consignor kan fortsätta växa och utvecklas för att stödja dem med komplexiteten i leveranshanteringen för deras nuvarande och framtida tillväxtambitioner. Vår nya partner har en djupgående branschinsikt och finansiella resurser för att göra det. Jag är så glad att hjälpa våra kunder med stöd från Francisco Partners, säger Peter Thomsen i ett pressmeddelande.

Den nya ägaren ser positivt på Consignors starka position inom den växande e-handeln.

Consignor har byggt ett mjukvaruföretag med en avundsvärd marknadsposition och en stark kundbas. Vi är glada över att stödja teamet när de går in i denna nästa fas av tillväxt med ett öga för att påskynda Consignors utveckling både organiskt och genom förvärv, kommenterar Petri Oksanen, Partner på Francisco Partners.

Både Petri Oksanen och Mario Razzini, senior chef vid Francisco Partners, kommer nu att ta plats i Consignors styrelse.

Vi är entusiastiska över att arbeta tillsammans med Peter och hans team och är övertygade om att de är rätt plattform att backa inom det här spännande området, säger Mario Razzini.

LÄS ÄVEN: Efter förvirringen - EDI-Soft byter namn till Consignor

Annons