Nordisk e-jätte bygger robotlager – “största i företagets historia”

"Levererar närmare 15 000 produkter per dag".

Swisslog rapporterar att de fått en baddare till kund. Finlands största e-handlare, enligt Finsk Handel, Verkkokauppa har nämligen beställt ett AutoStore-lager som nu Swisslog ska bygga upp.

Investeringen är den största i företagets historia och kommer när den är slutförd, möjliggöra framtida tillväxt, kostnadsbesparingar och en förbättrad kundupplevelse genom bredare sortiment, bättre produkttillgänglighet och snabbare leveranser, skriver Verkkokauppa i ett pressmeddelande.

Annons

"E-handeln har ökat enormt"

Verkkokauppa säljer produkter inom en rad olika kategorier men med ett fokus på hemelektronik, och det är en hel del produkter som lämnar lagret varje dag.

Vi levererar närmare 15 000 produkter per dag till kunder över hela Finland. Under det senaste året har e-handeln ökat enormt och med vår investering i automation kommer vi kunna hantera de ökade volymerna med hög kundservice, säger Panu Porkka, vd på Verkkokauppa.com.

“En pionjär i den finska e-handeln”

Det nya robotlagret kommer att byggas i anslutning till Verkkokauppas megavaruhus och lager på Busholmen i Helsingfors. Lagret kommer initialt att bestå av 36 robotar som ska kunna plocka totalt 1 000 artiklar per timme.

Vi är enormt glada och stolta över att Verkkokauppa.com har valt oss som partner för sin lagerautomation. Företaget är en pionjär i den finska e-handeln och har en stor och komplex logistikverksamhet, säger Christian Walby, säljchef för AutoStore på Swisslog Norge.

Enligt Verkkokauppa så ligger investeringen på runt 40 miljoner kronor. Företaget omsatte runt 5,5 miljarder kronor i fjol och siktar på att nå en miljard euro i omsättning till 2025.

Annons