Norsk kosmetikjätte vill göra Sverige vackrare

Idag får de svenska kosmetikaktörerna på nätet konkurrens av en norsk jätte. Under dagen slår nämligen Norges största e-handlare inom skönhet upp portarna till sin svenska sajt, Cocopanda.se.

Blivakker.no är Norges största nätbutik för kosmetik och omsatte under 2013 146 miljoner norska kronor, en ökning med 26 procent jämfört med ett år tidigare. Samtidigt ökade rörelseresultatet med nästan 40 procent till 22 miljoner.

Sedan två år tillbaka driver man även en dansk kosmetiksajt, Cocopanda,dk, och nu har turen kommit till Sverige. Någon gång under måndagen planerar man nämligen att lansera sin svenska sajt Cocopanda.se.

Annons

Sverige är likt Norge

För att få fart på verksamheten i Sverige och locka kunder till nätbutiken planerar man att vara aktiv via Google AdWords, Facebook och banner-annonsering. Det finns också planer på att använda sig av olika svenska bloggare och affiliateprogram.

– Marknadsföring i tidningar, radio och TV ingår inte i vår strategi. Allt kommer att vara nätbaserat. Den svenska marknaden är ungefär som den norska, så vi är övertygade om att vi kommer att kunna ta betydande marknadsandelar även här, säger Einar Brandsdal, grundare av Blivakker.no.

Annons