Norsk nätbutik använder Trygg E-handel utan lov

Den norska nätbutiken norwayrunningshop.com som säljer löparskor har hamnat i blåsväder. Enligt Distansehandel Norge uppfyller inte butiken sina åtaganden gentemot kunderna, man använder även deras logotyp för Trygg E-handel utan lov.

Distansehandel Norge som är en systerorganisation till Svensk Distanshandel införde certifieringen Trygg E-handel i Norge 2011. Precis om i Sverige finns det krav som måste uppfyllas, något som norwayrunningshop som sålt löparskor på nätet sedan 2006 inte verkar göra.

– Det finns all anledning att varna kunder för att handla från norwayrunningshop som i sin nätbutik missbrukar Trygg E-handels logotyp, säger Distansehandel Norges vd Gerhard Anthun.

Annons

Krafttag mot oseriösa aktörer

Förutom att nätbutiken fått flertalet klagomål så använder man också certifieringen Trygg E-handel olovligt.

– Norwayrunningshop seglar under falsk flagg. Företaget har stulit vår logotyp och försöker på detta sätt ge köparna ett intryck av att de erbjuder en känsla av trygghet som de egentligen inte tillhandahåller. Vi har fått klagomål från kunder om företaget, och de finns också på Forbrukerrådets lista över oseriösa näthandlare, säger Anthun.

Distansehandel Norge har nu anlitat en advokat för att stoppa det som man kallar för bedrägeri.

– Vi kommer också att ta initiativ till att samla alla goda krafter för att sätta stopp för oseriösa nätaktörer, säger Anthun.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!