Norska e-handlaren tar sig in i Sverige: ”Ska bli lika stort”

Blev påhejade i sociala medier.

Den norska e-handeln, Makeup Mekka har expanderat utomlands för första gången och valet föll på den svenska marknaden. De är redan en storspelare att räkna med hemmavid och nådde hela 77,3 miljoner norska kronor i omsättning under 2019.

Vi öppnade makeupmekka.se den 28 juli och starten har varit över all förväntan. Vi närmar oss en halv miljon i omsättning redan, säger Berit Sjövik, vd på Makeup Mekka, till vår norska systersajt Ehandel.com.

Annons

Framgångsreceptet på hemmamarknaden har stavats låga priser. Nu har man stora förhoppningar om att svenskarna ska öppna sina hjärtan - och plånböcker förstås.

Vi hoppas att växa både hemmavid och i Sverige. Vi vet att det tar tid, men vi hoppas att Sverige ska bli lika stort som Norge inom 3 till 5 år.

"Sett stor efterfrågan"

Anledningen till att man valde just Sverige har också sin naturliga förklaring. Flera svenska konsumenter har nämligen uttryckt sitt intresse för den norska e-handlaren.

Vi valde Sverige eftersom vi har sett en stor efterfrågan där. Vi får dagligen påstötningar på sociala medier med önskan om att få köpa från oss. Vi tror att potentialen för bra produkter till rimliga priser är stor. Vi vill etablera oss i höst och bli lönsamma så snabbt som möjligt. För oss är det viktigt att all tillväxt också betalar sig, säger Berit Sjövik.

Annons