Norska jätten storsatsar i Sverige – digitala byrån köps upp: ”Ett lyft”

Slår sig in på svenska marknaden.

Den digitala marknadsföringsbyrån Pineberry har fått en ny majoritetsägare i form av det norska kommunikationsbolaget Nova Consulting Group. Företaget är väletablerat i grannlandet inom områden som strategisk rådgivning, design och molntjänster. Förra året kom bolagets omsättning upp i knappt 370 miljoner kronor efter en tillväxt på runt 20 procent.

Nu är siktet inställt på att slå sig in på den svenska marknaden. Mer exakt är planen att "etablera en integrerad byrågrupp som ska utveckla digitala tjänster och kommunikationslösningar i Sverige", där förvärvet av Pineberry är ett första steg. Nova köper 66 procent av Pineberry och blir alltså ny majoritetsägare. Köpeskillingen har ej offentliggjorts.

Annons

Köpet av majoriteten i Pineberry är det första steget i vårt arbete med skapa en komplett helhetsaktör inom e-commerce och digital transformation. Vi ska bli det bästa alternativet för alla företag som behöver en strategisk partner som kan skapa och utveckla framtidens digitala tjänster och kommunikationslösningar. Före årets slut planerar vi att ha startat och köpt fler bolag och totalt börjat närma oss 200 medarbetare, säger Michael Jäderlind, vd för Nova Consulting Group i Sverige, i ett pressmeddelande.

För Pineberrys del ska förvärvet inte innebära några större förändringar. Organisationen fortsätter som förut - fast med en skillnad. Nämligen att alla anställda i bolaget nu ska ges möjlighet att bli delägare.

Att bli en del av Nova är ett lyft för både kollegor och delägare i Pineberry. Vi får fortsätta att driva och äga vårt bolag samtidigt som vi kommer in ett större sammanhang som gör att vi kan växa snabbare och bli ännu attraktivare för både kunder och medarbetare. Dessutom ökar våra möjligheter att driva utvecklingen av hela branschen, säger Michael Wahlgren, grundare av Pineberry.

Ehandel frågade Pineberry om affären innebär några förändringar för företagets e-handelskunder. Något som inte ska vara fallet.

Det kommer inte vara någon förändring alls för våra kunder. Vi kommer jobba på samma sätt som tidigare. Pineberry kommer drivas vidare som ett separat starkt specialistbolag där alla de tidigare ägarna och ledningen fortsätter i samma roller och som delägare, skriver Michael Wahlgren i ett mejl till redaktionen.

Pineberry grundades av Michael Wahlgren och Stefan Mahlstein för 13 år sedan. I dag omsätter företaget 70 miljoner kronor och har 60 medarbetare.

Annons