nShift inkluderar Svanenmärkt e-handelstransport

95% av de nordiska konsumenterna känner till Svanenmärkningen och 64% av de konsumenter som känner till den letar efter Svanenmärkningen när de väljer produkter.

nShift, den globala ledaren inom programvara för leveranshantering, meddelar idag att man kommer att inkludera nordiska miljömärket Svanen för e-handelsleveranser.

Svanen är den officiella miljömärkningen i Norden, en oberoende och tredjepartscertifierad miljömärkning som ställer höga miljökrav i alla faser av en produkts livscykel. De nordiska länderna anses ofta vara ledande inom hållbarhet, vilket framgår av deras position i rapporten Europe Sustainable Development Report 2021 [1] (Finland 1:a, Sverige 2:a, Danmark 3:e och Norge 5:e). 

Enligt nya undersökningar känner 95% av de nordiska konsumenterna till Svanenmärkningen, och 64% av de nordiska konsumenter som känner till den letar efter Svanenmärkningen när de väljer produkter [2]. Som ett resultat av implementeringen kommer nShift att tydligt lyfta fram Svanenmärkta transporttjänster i produkterna Checkout, Ship och Track.

Svanenmärkta transporttjänster för e-handel blir enkelt sökbara i nShifts omfattande transportörsbibliotek så att kunderna snabbt kan hitta certifierade leveransalternativ som är ett bättre val för klimatet och miljön. De första Svanenmärkta tjänsterna förväntas bli certifierade under det tredje kvartalet 2023, och därefter kommer märkningen att vara sökbar.

Sean Sherwin-Smith, Product Director Post-purchase på nShift, säger: "Hållbarhet gör verklig skillnad för detaljhandlare. När det gäller var och hur konsumenter handlar förväntar de sig att kunna göra ett val som är bättre för miljön, och om de inte kan få det finns det risk att de väljer en annan e-handelsbutik. Vi arbetar med Svanen för att göra det enklare för återförsäljare att bygga in miljöansvariga alternativ i sina strategier för leveranshantering."

Per Sandell, Head of Business Area Finance and Logistics på Svanen säger: "Att kunna välja mer hållbara leveransalternativ är viktigt för många konsumenter. Men konsumenterna blir förvirrade av olika gröna påståenden och budskap i checkouten. Därför är Svanenmärkningen, som Nordens officiella miljömärkning, en välkommen vägledning för konsumenterna. Med Svanenmärkningen i checkouten förenklas komplexiteten i att välja leverans. Konsumenterna kan därmed bidra till den nödvändiga gröna omställningen av transportsektorn."

nShift ger återförsäljare och webbshoppar möjlighet att erbjuda enastående leveransupplevelser, från checkouten till returer:

  • Checkout – en lösning som är helt integrerad med webbutiker i syfte att erbjuda ett brett utbud av olika leveransalternativ.
  • Ship – programvara för leveranshantering i storbolagsklass som löser komplexa problem med etikettutskrifter och bokning av transportörer, och som är ansluten till fler än tusen transportörer.
  • Track – en revolutionerande kundupplevelse efter köpet som stärker både varumärken och kundlojalitet.
  • Returns – en kundvänlig lösning för omvänd logistik som hjälper till att omvandla 30 procent av returerna till byten genom att förenkla processen för kunderna.

Läs mer på nshift.com.

En Svanenmärkt e-handelstransport: 

  • Minskar energianvändningen i transportnätverket. 
  • Minskar klimatpåverkan och stimulerar fossilfria hemleveranser. 
  • Innebär en god nivå på befintlig fordonsflotta samt att mer hållbara fordon såsom el, vätgas och biogasfordon väljs vid nyinköp. 
  • Innebär stegvis ökade krav på förnybar energi i hela transportnätverket. 
  • Främjar bättre arbetsvillkor i linje med nationell arbetsrättslig standard.     
  • Bidrar till mindre skrymmande förpackningar. 

Vem kan få det nordiska miljömärket Svanen? Nordiska transport- och logistikföretag kan ansöka om att bli licensinnehavare. Efter en godkänd licensieringsprocess kan de erbjuda Svanenmärkta e-handelstransporter till e-handelsföretag. I checkouten kan konsumenten välja ett Svanenmärkt leveransalternativ. 

[1] https://www.sdgindex.org/reports/europe-sustainable-development-report-2021/

[2] Nordic Consumer Survey on assignment from Nordic Ecolabelling (IPSOS 2022)