Nu blir Hållbar e-handel en egen branschorganisation: ”Stolta”

Ehandel.se byggde upp Hållbar e-handel.

Hållbar E-handel startades av Ehandel.se i februari 2020 och har utvecklats till en plattform för alla företag som vill arbeta för en mer hållbar e-handel. Till årsskiftet tar Hållbar E-handel steget och blir en ideell förening och fristående branschorganisation. Samtidigt lanseras två nya arbetsgrupper, Recommerce och E-com Ready.

Arbetsgruppen Recommerce ska bidra till att lyfta second hand-försäljningen. Detta genom en branschöverenskommelse som ska bestämma en varas skick. Detta skriver Ehandel och Hållbar e-handel i ett gemensamt pressmeddelande.

Annons

Vi är stolta över att vi var med och startade Hållbar E-handel och är glada över att intresset att göra e-handeln mer hållbar är så stort att föreningen nu kan stå på egna ben, säger Johan Svensson, VD på Ehandel.se och en av initiativtagarna till Hållbar E-handel.

Hållbar e-handel kommer nu drivas som en ideell förening i medlemmarnas intresse. Den kommer att ledas av Sanna Thurdin och Jonas Arnberg i nära samarbete med medlemmarna.

Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla e-handelns hållbarhetsarbete.Tillsammans med över 150 av Sveriges ledande e-handlare gör vi e-handeln mer hållbar och ständigt förbättrar och utvecklar vårt hållbarhetsarbete, säger Patrik Rees, e-handelsentreprenör och ordförande Hållbar E-handel .

Hållbar e-handel kommer bland annat att arbeta för en branschöverenskommelse för skickgradering.

Idag är leverantörerna till handeln anpassade till en butikslogik, vilket bland annat medför stora cornflakespaket eller leksaksförpackningar för att locka kunden till köp men i en e-handelslogik innebär detta enbart onödig luft i paketen. Med en branschöverenskommelse för skickgradering skulle konsumentnyttan öka, efterfrågan på begagnade produkter stiga och branschens tillväxt öka, säger Jonas Arnberg.säger på Hållbar E-handel.

Annons