Nu går Last Mile-jättarna ihop – affären godkänd

Boxbolagen har fått ett besked.

Det var i mitten av september som frakt- och budboxbolaget Budbee och konkurrenten Instabox tillkännagav sitt planerade äktenskap, i form av en fusion under hösten. Det nya namnet: Instabee.

De pekade förstås, i samband med tillkännagivandet, på synergieffekter och att båda i dag har närvaro ute i Europa.

Annons

Men först skulle Konkurrensverket säga sitt om fusionsplanerna. Nu har myndigheten tänkt färdigt. Och det blir ett rungande ja till sammanslagningen, rapporterar sajten Dagens Juridik.

Sammantaget finner Konkurrensverket att den aktuella sammanslagningen inte är ägnad att påtagligt hämma förekomsten eller utvecklingen av en effektiv konkurrens inom Sverige i dess helhet eller en avsevärd del av landet, konstaterar Konkurrensverket.

Han blir VD

Myndigheten drar helt enkelt slutsatsen att konkurrenssituationen på budbox-marknaden inte på något sätt hämmas av armkroken.

LÄS ÄVEN: Budbee och Instabox slås ihop – bildar ny koncern värd 18 miljarder

Sedan tidigare står det klart att Fredrik Hamilton blir vd för den nya koncernen.

Jag har varit långsiktig i mina planer sedan start och samgåendet med Instabox är en fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande. Vi har självklart följt Instabox genom åren och jag imponeras av deras resa. Det här känns som en perfekt kombination och jag ser fram emot att lära känna alla mina nya kollegor. Vi kommer att åstadkomma något stort tillsammans, sa Fredrik Hamilton i ett uttalande i september.

Värderas till 18 miljarder

Instabee värderas till 18 miljarder kronor och utöver grundarna finns bolag som Creades, EQT, Verdane, AMF, Stena, Sessan, H&M, CNI Nordic och Tham Invest på ägarlistan.

Jag tror att det här är två bolag som passar bra ihop och vi delar många grundläggande värderingar. En ömsesidig respekt och beundran har växt fram under lång tid och jag är glad att vi nu enas i arbetet mot vårt gemensamma mål: att transformera e-handelsleveranser med ett stort fokus på både användarupplevelsen och hållbarhet. Jag ser mycket fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, konstaterade tillträdande ordförande Alexis Priftis, tillika Instabox grundare.

Annons

Annons