Nu har de krossat 1 miljard – då lämnar han VD-posten

Ska leda 11 länder: “Väldigt intressant”.

Element Logic Sweden meddelar idag att företagets vd Thomas Karlsson lämnar sin position. Anledningen är en omorganisation och Thomas kommer nu istället att bli ansvarig för en del av Europa.

Under 2023 omorganiserar Element Logic för att ta en ännu starkare position globalt, skriver företaget.

Annons

Grunden till omorganisationen är alltså att Element Logic ska bli en global aktör och man adderar nu även regionen Asia-Pacific till verksamheten. Thomas Karlsson har varit vd på Element Logic Sweden sedan januari 2019 och medverkat till att koncernen vuxit med cirka 400 procent. Omsättningen för den svenska verksamheten anges till 1,15 miljarder kronor under 2022.

Sverige är Element Logics just nu mest framgångsrika marknad, skriver företaget.

Svenska modellen ska ut i världen

Sverige står alltså ut men det är något som kan ändras i och med de globala ambitionerna.

Element Logic Sweden är fortfarande den största enheten i koncernen. Det beror, förutom att vi är bra på det vi gör, också på att kännedomen om AutoStore är väldigt hög och tekniken väl etablerad i Sverige, säger Thomas Karlsson.

Thomas blir nu ansvarig för att ta den svenska modellen ut i Europa.

Jag har från den första april fått ansvaret för en av två sub-regioner i vår nya europeiska region vilken omfattar elva länder i Europa. Penetrationen av AutoStore och vår marknadsandel i Norden är väldigt hög, och omvänt är AutoStore-penetrationen och vår marknadsandel i övriga Europa betydligt lägre vilket innebär att tillväxtpotentialen är god. Kan vi få till delar av det vi fått till i Norden så kan det bli väldigt intressant, säger han.

Element Logics mål är nu att omsätta 1 miljard euro inom två år.

Annons
Annons