Nu kan Amazon äntligen testa sin drönare i USA

Amazon har kommit ett steg närmare att få leverera sina paket med hjälp av drönare. Efter flera bakslag har man nu fått tillstånd från det amerikanska luftfartsverket, FAA, att testa sina drönare i USA.

Amazon jobbar vidare för att få flyga sina drönare på hemmaplan. I mars beviljade det amerikanska luftfartsverket, FAA, ett flygtillstånd för en av Amazons paketdrönare. Den utredningen tog däremot så lång tid att tillståndet, som endast gällde en specifik drönare, var i princip värdelöst då man pensionerat modellen.

Amazon tog då och testade sina drönare i Kanada, bara ett stenkast ifrån den amerikanska gränsen men nu ser man inte ut att behöva göra det längre. FAA har nämligen gett e-handelsjätten tillstånd att testa sina drönare på amerikansk mark.

Annons

Reglerna måste ändras

Det tillstånd som Amazon nu fått gick betydligt snabbare att få än det förra, cirka en månad jämfört med 18 månader. Det finns dock vissa begränsningar. Drönarna får flyga max 120 meter över marken och inte fortare än 160 kilometer i timmen.

Men även om detta är en viktig milstolpe i Amazons drönarprogram så måste FAA ändra på sina regler för att att den ultimata visionen med Prime Air ska bli verklighet. Att leverera paket direkt till kunderna med hjälp av autonoma drönare. Något som inte är möjligt idag då FAA kräver att en operatör alltid ser drönaren.

 

Källor: WiredIR

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!