Nu kan svenska företag streama Spotify lagligt

Nu kan även restauranger, butiker, frisörer och andra företag som vill spela musik för sina kunder göra det med ett företagsabonnemang hos Spotify. Tjänsten som lanseras för några veckor sedan kallas Spotify business och ska nu testas och säljas in på den svenska marknaden av företaget Soundtrack Your Brand.

Var och varannan privatperson har idag ett Spotify-konto, men företag som har velat använda sig av Spotify har inte kunnat göra det, åtminstone inte lagligt. Men nu ska det bli ändring. För några veckor sedan släpptes nämligen Spotify for Business och Spotify for Enterprise.

Två produkter som riktar sig till just företag, från den lilla kvarterskrogen till den globala kaffekedjan. Först ut är streamingtjänstens egen hemmaplan, där bolaget Soundtrack Your Brand kommer att bearbeta företagsmarknaden.

Annons

– Vi har lanserat tjänsten mot småföretagsmarknaden, nu håller vi på och rullar ut den. Efter sommaren lanserar vi för storföretag. Vi testar i Sverige först. Vi vill inte exportera en massa problem, utan ha en säker tjänst och modell, säger Ola Sars, vd och grundare av Soundtrack Your Brand.

1 miljard dollar per år

Kostnaden är 349 kronor per månad för små företag med en omsättning upp till 10 miljoner kronor och högst fem lokaler, och 799 kronor per månad för större företag. Därtill kommer avgifter till Stim och Sami beroende på lokalens yta.

Globalt uppskattar Ola att företagsmarknaden för den här typen av musiktjänster är värd en miljard dollar varje år, och den växer snabbt. Därför har man redan börjat bearbeta lite större retailkedjor.

– Spotify har ju hittills bara satsat på konsumentmarknaden, vilket varit helt rätt. Nu har de byggt världens bästa plattform för musikdistribution och denna kan vi applicera på företagsmarknaden. Vi bygger på den med två produkter Spotify Business för småbolag och Spotify Enterprise för stora bolag. Det är olika produktkataloger. Det som fungerar i en butik i Sundsvall gör inte det med automatik i Tokyo, säger Ola Sars.

 

Källor: Computer Sweden, Ny Teknik

Annons
Annons