Nu öppnar ICA miljardlagret – ”att vi är först gör mig extra stolt”

Påbörjar resan mot lönsamhet för e-handeln.

Dagligvarujättarna har investerat stora pengar i ännu större automatiserade e-handelslager belägna i Stockholmsområdet. Och nu öppnar det första. Det är ICA:s lager i Brunna som i dag står klart och är redo för inflyttning. Ett lager kedjan investerat inte mindre än 1,1 miljarder kronor i och där Ocado står för systemen.

Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra ICAs kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Samtliga dagligvaruaktörer som Ehandel talat med påpekar just automatiseringen som nyckeln till att göra e-handeln med mat lönsam. ICA:s nya jättelager har en totalyta på 32 000 kvadratmeter och e-handelsverksamheten i lagret i Jordbro kommer nu successivt att flyttas över till Brunna.

Nu tar vi nästa steg med ICAs e-handel och gör det möjligt för lokala ICA-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare. Det högautomatiserade e-handelslagret i Stockholm har kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcker efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt, säger Tony Holmberg, e-handelschef ICA Sverige.

Ocado-robotarna kommer att jobba hårt på lagret i Brunna

För ICA innebär lanseringen ett stort kliv mot e-handelsvisionen som bolaget satt upp.

Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt, säger Peter Muld, chef strategi & transformation ICA Sverige.

LÄS ÄVEN: ICA:s VD avslöjar e-handelsplanen: "Så vinner vi marknaden" - Ehandel.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!