Nudie-bossen får tung roll på e-handelsnischade molnjätten

Molnbolaget tog in 100 miljoner i höstas.

Finn Stenberg gjorde totalt hela 18 år på hippa jeanssäljaren Nudie Jeans. Han avancerade från lagret hela vägen upp till rollen som vice vd. På Nudie har han bland jobbat med produkt- och varumärkesutveckling – och haft en nyckelroll i arbetet med handlarens e-handelsoptimering.

Men nu går Finn Stenberg över till e-handelsplattformen Centra. Där ska han axla rollen som global affärsutvecklare, enligt ett pressutskick.

Annons

Tog in 100 miljoner från Verdane

Och som tidigare vice vd på Nudie har han bra koll på just Centra, grundat 2016. Jeanssäljaren använder sig nämligen, sedan fem år tillbaka, av Centras molnbaserade e-handelsplattform, som tar stor plats i Nudies digitala verksamhet.

Bland Centras svenska kunderna återfinns fortsatt Nudie Jeans, men även Ideal of Sweden, Stronger, Eton, Sandqvist och Craft Sportswear. Finn Stenberg har, i rollen som vice Nudie-vd, också varit väldigt involverad i Centras produktutveckling.

Efter 18 fantastiska år på Nudie Jeans kände jag att det var dags för en ny utmaning. Centra är ett bolag som fokuserar på teknik, vilket har legat mig väldigt varmt om hjärtat ända sedan vi inledde ett samarbete under min tid på Nudie Jeans, kommenterar Finn Stenberg och fortsätter:

De har tagit en tydlig nisch mot modesegmentet, och format sitt erbjudande och funktionalitet utefter varumärken som tillhör just den nischen – där vi på Nudie Jeans har haft möjligheten att vara med och påverka.

Ska växa utomlands

Rekryteringen uppges vara en i raden av flera tunga rekryteringar på Centra framöver. Bolaget behöver nämligen ny spetskompetens inför en internationell expansion.

Vi har historiskt lagt nästan alla våra resurser på att bygga en produkt i världsklass. Produktutveckling har prioriteras framför sälj. Men i höstas tog vi in vår första investering på 100 miljoner kronor från Verdane i syfte att skala internationellt. Rekryteringar som Finn Stenberg är ett resultat av detta, kommenterar Martin Jensen, vd på Centra.

Plattformsbolaget har i dagsläget kontor i Stockholm, polska Wroclaw och New York.

Annons
Annons