Ny app hittar läppstiftet som matchar klänningen

Plattformsleverantören Double Prime har en färgstark framtidsvision för e-handeln. Med hjälp av deras nya app och en smartphone ska nätkonsumenter hitta vad de söker på e-handelssajter med hjälp av färger.

Än så länge har man bara tagit fram en prototyp, men inom kort hoppas Double Prime att de ska kunna börja sälja in den nya appen, Prime Color till e-handlare. De kan sedan i sin tur licensiera den, ge den ett namn och anpassa den efter sitt eget varumärke för att sen integrera den med sin e-handelsplattform.

Tanken är sedan att appen ska hjälpa nätkonsumenter att hitta vad de söker i nätbutiken baserat på färg. Till exempel så kan den vara till nytta för någon som söker efter ett läppstift eller en ögonskugga som passar till klänningen. Efter att ha knäppt en bild med mobiltelefonen så letar appen sedan upp återförsäljarens alla produkter som matchar klänningens färg.

Annons

– Målet är att sälja lösningen till företag som organiserar sina produkter efter färger. Den kan vara till stor hjälp för de som söker efter kläder, färg eller smink. Allt som är färgorienterat, säger Michael Tarquinio, vice VD på Double Prime.

Jämför hexvärden

Själva hjärtat i appen är ett system som jämför hexvärdet av varje färg. Enkelt uttryckt är alla färger uppdelade efter ett hexadecimalt värde i färgsystemet RGB (röd, grön och blå), och det är utifrån detta som appen sen jämför med bilden som kunden tagit.

Det hela kräver ju även att e-handlare och återförsäljare har hexvärdena inskrivna i sin produktdatabas, men för de som inte har det kan Doble Prime ge en hjälpande hand.

– Vi kan köra alla produktbilder från en e-handlares databas genom vårt Prime Color-system och tilldela hexvärdena. Återförsäljaren skulle bara behöva lägga till ett fält i sin produktdatabas för hexvärdena, säger Michael Tarquinio.

 

Källa: Internet Retailer

Annons
Annons