Ny butik storsatsar på begagnade mobiler – ”intresset ökar konstant”

Ska älskas en gång till.

Telekomoperatören Chilimobil har lanserat en helt ny webbshop, som hittas på adressen Shop.chilimobil.se. I den samsas både nya och begagnade mobiltelefoner. Mobiltelefonerna har 12 månaders garanti oavsett om de är nytillverkade eller om de har haft en tidigare ägare.

Mobiltelefonerna kan handlas med eller utan abonnemang och framöver ska det också gå att byta in en äldre telefon när man beställer en ny.

Annons

Intresset för begagnat ökar konstant, men jag tror att många fortfarande känner en osäkerhet inför att köpa andrahandsmobiler. Det behöver de inte göra hos oss. De andrahandsmobiler vi säljer är lika bra som de fabriksnya. De är seriöst genomgångna och garantitiden är samma 12 månader som för en ny telefon. Vi kallar detta Reloved, säger Fredrik Brunzell, en av Chilimobils grundare, i ett pressmeddelande.

"Gör det lätt att välja begagnat"

Enligt siffror som Chilimobil tagit del av kan en smarttelefon innehålla runt 68 olika metaller och en enda telefon kan leda till 86 kilo avfall. Företaget vänder sig mot att så många telefoner slängs eller blir liggande i någon låda, fast de fortfarande fungerar. Därför har bolaget valt att promota sina secondhand-telefoner lite extra. De går i den nya butiken under namnet "reloved", det vill säga "älskad igen".

Vi vill göra våra kunders mobila liv enklare och mer hållbart. Vi skickar därför till exempel inga pappersfakturor, våra servrar står i miljöcertifierade datahallar och nu gör vi det lätt att välja en begagnad telefon, säger Fredrik Brunzell.

LÄS ÄVEN: Fler vill ha begagnade Iphones - försäljningen ökar med 25 procent

Annons