Ny cirkulär tjänst ska leda till en värld där ”barns drömmar får liv”

"En smidig lösning för att rensa i garderoben".

Erikshjälpen har lanserat en ny tjänst vid namn Erikskassen och målen är storslagna.

Erikskassen är en smidig lösning för att rensa i garderoben samtidigt som man bidrar till återanvändning och en förändrad värld där barns drömmar får liv. Vi hoppas att den ska bli en uppskattad service, säger Frida Espes, e-handelschef på Secondhand.se, i ett pressutskick.

Annons

Det handlar alltså om en cirkulär satsning där man hoppas att företagets e-handel Secondhand.se inte bara ska leda till att kunderna handlar second hand, utan även skänker sina “pre-loved” plagg till förmån för Erikshjälpens arbete.

Ska öka återanvändningsgraden

Så hur fungerar det? Jo, i samband med sitt köp på Secondhand.se så kan man helt enkelt beställa hem en kasse som sedan kan fyllas med använda plagg. Kassen, som kostar 15 kronor, lämnas sedan in till närmaste Schenkerombud. Fokus sägs ligga på kläder och accessoarer, inte andra varor. Andra typer av varor hänvisar man till Erikshjälpens fysiska butiker.

De donerade plaggen kommer sedan att läggas ut på Secondhand.se och tanken är att öka den totala återanvändningsgraden.

Vår grundare Erik Nilsson fick många gåvor skickade till sig under starten av Erikshjälpens verksamhet, gåvor som han sedan förvaltade på ett ansvarsfullt sätt och genom dem förändrade tillvaron för barn i utsatta livssituationer. Målet med Erikskassen är precis detsamma. Ju mer vi säljer på Secondhand.se, desto större överskott kan vi lämna till Erikshjälpens arbete för barnen och världen de drömmer om, säger Frida Espes.

Erikskassen lanseras på Secondhand.se idag, onsdagen de 25:e maj.

Annons