Ny e-handel ska lyfta ukrainska designers – skickar inte till Ryssland

Halvårs leveranstid.

Nätbutiken Angel for Fashion har sett dagens ljus. Det är en ny e-handel och marknadsplats som ska lyfta ukrainska designers, detta rapporterar bland annat New York Times. Grundare är Jen Sidary som har tidigare erfarenhet från exempelvis nätbutiken Zappos.

Tanken är förstås att stötta Ukraina men också att samla duktiga designers från landet på en och samma plats. Nätbutiken ska redan lista 800 produkter.

Annons

Många av er har sett det ukrainska folkets mod och styrka när de gör motstånd och upprätthåller sina starka värderingar. Vi är här för att introducera dig för en annan fantastisk kraft inom Ukraina: deras fenomenala modeindustri, skriver Jen Sidary.

Det finns dock förstås ett problem när landet är under attack och det är logistiken. Många produkter går endast att förbeställa och leveranstiderna som anges är mycket långa.

Jag slängde upp på sajten att det kan ta upp till sex månader. Men det är bara för att jag föredrar att inte lova för mycket och sedan underleverera, säger Jen Sidary till NYT.

Förhoppningen är alltså att varorna ska komma fram snabbare än så. Nätbutiken ska samtidigt rikta sig till en global publik, med några uppenbara undantag som Ryssland och Belarus.

Annons