Ny E-handelsutbildning i Stockholm till hösten

Responsiv design, mobila plånböcker, remarketing och retargeting. Det kommer nya trender hela tiden och tekniska lösningar för e-handel utvecklas, förbättras och testas i ett högt tempo. Det gör att behovet av utvecklare med förståelse för e-handel växer. Därför startar Changemaker Educations i höst en ny utbildning inom e-handel.

I takt med att e-handeln växer och mognar, så blir även behovet av kompetens större. Runt om i landet finns det ett antal utbildningar med inriktning e-handel men än så länge är de ganska få. Bland annat erbjuder Hyper Island utbildningen, Ecommerce Business, och på Högskolecentrum Bohuslän kan man läsa den tvååriga utbildningen, Konceptutvecklare e-handel.

Igår kunde vi också läsa om hur E-handelsstaden Borås tillsammans med Borås Stadsvuxenutbildning tagit fram den första e-handelsutbildningen i staden. I höst startar ytterligare en när utbildningsföretaget Changemaker Educations drar igång den nya Yh-utbildningen, Webbutvecklare inriktning e-handel, i Stockholm.

Annons

– Flera företag uttrycker ett ökat behov av kompetens inom webbutveckling och e-handel. På Changemaker Education strävar vi efter att skapa moderna utbildningar som ständigt ser till marknadens behov, säger Tom Løyche, VD Changemaker Education AB.

Påverkar branschen

Utbildningen är på 80 veckor och ska se till det ökade behovet av kompetens inom e-handel på marknaden. Efter avslutad utbildning ska man bland annat kunna jobba som webbutvecklare med inriktning mot e-handel, mjukvarutestare vid införande av e-handelssystem, IT-projektledare/deltagare vid införande av e-handelssystem eller kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster.

I ledningsgruppen finns representanter från bland annat Posten Logistik AB, branchorganisationen Svensk Digital Handel, Star Republic AB och Brightstep AB.

– På sikt vill vi att våra utbildningar är med och påverkar branschen. Vi utbildar studenter med de senaste nya testmetoderna och med en förståelse för att kreativa branscher kräver konstant utveckling, både i metoder och tjänster, säger Tom Løyche.

Sista ansökningsdag till utbildningen är den 16 maj.

 

Källa: Press

Annons

Annons