Ny E-handelsutbildning på gång i Borås

E-handelsstaden Borås jobbar vidare med målsättningen att bli Nordens centrum för näthandel. För att nå dit, och locka nya e-handelsföretag till staden, startar man i samarbete med Borås Stadsvuxenutbildning snart en ny e-handelsutbildning.

Postordermeckat Borås gick för ett drygt år sedan ut med målsättningen att utmana Kalmar som Sveriges e-handelsstad nummer ett. E-handelsstaden Borås har inte sänkt sina målsättningar, snarare tvärtom, och den gamla postorderstaden vill nu bli störst i Norden på e-handel.

För att nå dit har man tillsammans med Borås Stadsvuxenutbildning nu tagit fram den första e-handelsutbildningen i staden.

Annons

– Vi tror att Borås har fantastiska förutsättningar för att bli störst i Norden. Det skulle vara synd om Borås tappar, vi har varit den största postorderstaden, så får vi utbildning på plats så kan vi få många e-handelsföretag att etablera sig här, säger Mikael Fredriksson från E-handelsstaden Borås.

Populära på arbetsmarknaden

I Uddevalla finns sedan tidigare en e-handelsutbildning. Där har man varje termin tagit in 20 studenter sedan 2010 och de studenterna ska vara väldigt populära på arbetsmarknaden. De flesta ska få jobb inom e-handel, en del redan innan studierna är avklarade.

– Man måste förstå att e-handel behöver mycket personal, man behöver synas på nätet på ett bra sätt. Det kommer ny teknik hela tiden, kommer det en ny tjänst från google måste man direkt uppdatera sin e-handelssida, säger Mikael Fredriksson.

Källa: SR

Annons