Ny E-marknadsplats slår ett slag för lokala tjänster

Att hitta lokal expertis ska vara enkelt, det är tanken bakom SkillFlick. En e-marknadsplats för tjänster där människor ska kunna få hjälp med allt från städning och teaterlektioner till personlig träning eller bakning från andra i deras närområde.

På senare tid har vi skrivit allt mer om e-handel med tjänster. I förra veckan var den svenska tjänsten Swiftcourt på tapeten. Här kan privatpersoner eller företag som befinner sig i en tvist, få en preliminär bedömning och ett förhandsavgörande på tvisten.

En annan svensk e-handel med tjänster är Domytask som lanserades i höstas. Men även Google lanserade under förra året en e-marknadsplats som gör det möjligt att köpa och sälja tjänster över nätet, Google Helpouts.

Annons

I Storbritannien dök det i början av året även upp en tjänst vid namn Buyhandpicked. Här ser personliga shoppare till att hitta det du är på jakt efter på nätet. Nu har det dykt upp en ny e-handel med tjänster som britterna kan ta del av.

SkillFlick är en nylanserad e-marknadsplats för lokala tjänster. Sajten grundades redan för två år sedan men öppnades upp för allmänheten först i april 2014.

– Det finns miljontals otroligt duktiga människor vars kunskaper är oupptäckta. Vi har skapat en sajt där kunniga personer kan ha en butik på nätet för att sälja sina tjänster. Vi vill hjälpa dem att tjäna pengar på det som de älskar. Det innebär att en begåvad lokal bagare kan sälja muffins eller att en lokal pianolärare eller DJ kan få bokningar på nätet, säger en av grundarna Ryan Perera.

Bättre än Google

Tanken med sajten är att ska det gå att få hjälp med allt från städning, reparationer, språk- och teaterlektioner till bakning, catering och personlig träning. Eller varför inte hyra in en trollkarl eller en barista som lär dig göra den perfekta koppen kaffe. Den röda tråden är dock att fokus ligger på lokala tjänster.

För tillfället har sajten omkring 300 personer som erbjuder sina kunskaper. Men det är ett antal som förhoppningsvis ska öka snabbt då man inte varit igång under någon längre tid, och hittills bara handplockat ”expertis”.

På sajten erbjuds det än så länge nästan uteslutande tjänster i London och dess närområde. Tanken är att även detta ska utökas efter hand.

– Det finns inget enkelt sätt att upptäcka och jämföra tjänster och priser som erbjuds av lokala kunniga människor. Google är en ineffektiv och fragmenterad lösning för det. Söker du till exempel efter pianolektioner får du en mängd olika resultat som inte är sorterade efter avstånd, pris och recensioner. SkillFlick är en plats där du kan jämföra priser och tjänster och boka dem online, säger Ryan Perera.

Annons

 

Källa: TechCrunch

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!