Ny kontorshandlare med feeling för företagskunder

NordicInk som säljer bläck och toners på nätet har de tre senaste åren vunnit priset Årets e-handlare och vuxit snabbt på den svenska marknaden. Nu slår företaget upp ytterligare en butik på nätet, Kontoret.se. Denna gång med inriktning mot kontorsmateriel och kontorsvaror.

Växjöbaserade NordicInk grundades 1998 och omsätter idag cirka 55 miljoner kronor. Bolaget ingår i e-handelsgruppen Nordic E-Commerce Group tillsammans med NordicFeel som säljer skönhetsprodukter, och PetsOnline som säljer tillbehör och foder för hund och katt.

Nu slår man alltså upp portarna till ytterligare en nätbutik, Kontoret.se.

Annons

– Från början var våra kunder mest privatpersoner men det har på senare år svängt och blivit fler företagskunder. Vi har därför analyserat marknaden för att se hur vi kan erbjuda produkter som kompletterar vårt sortiment och förenklar för dessa kunder genom att erbjuda allt som företag behöver i den dagliga verksamheten, säger Calle Johansson, vd för NordicInk.

Siktar på fullsortiment

Kontoret.se har utvecklats och byggts upp under hösten och lanserades för bara några dagar sedan. Från start finns ett hundratals artiklar för distribution samma dag och ytterligare 9 000 artiklar som beställningsvaror.

Men det ska snart utökas. Tanken är att företaget inom kort skall lagerhålla ett fullsortiment inom kontorsvaror med välkända varumärken för snabb leverans.

– Marknaden för kontorsartiklar är stor och alla företag har ett behov som vi nu kan jobba mot med vårt stora sortiment. Vi ser oss gärna som en partner som förenklar inköpen genom att leverera direkt till kund, men också en prispressare genom våra låga priser. Genom att handla på nätet kan företag spara både tid och pengar som istället kan läggas på kärnverksamheten, säger Calle Johansson.

Källa: Press

Annons