Ny marknadsplats för mc och mopeder siktar högt

En ny marknadsplats för mopeder och motorcyklar har sett dagens ljus efter flera år i utveckling. Den nya sidan går under namnet Wroomberg och satsar på att ta den globala mc-annonsmarknaden med storm.

Torbjörn Bergh är grundare till marknadsplatsen Wroomberg och idén fick han redan 2006. Några år senare presenterade han Wroomberg-konceptet för Science Park i Jönköping och blev intagen till deras inkubator. Efter fyra års utveckling på Science Park har nu Wroomberg lanserats.

Wroomberg är en ny annonssajt för mopeder, motorcyklar, tillbehör och reservdelar.

Annons

Det unika sägs vara användarvänligheten och att sidan erbjuder fasta menyer med färdiga alternativ. Detta skall göra det snabbare att lägga in annonser och enklare att hitta vad man söker. Köpare och säljare ska även slippa felstavningar och dylikt och annonserna sägs bli 100 procent korrekta.

– Wroombergs annonssajt löser ett stort problem som växer i takt med att annonseringen på internet blir allt större. De annonssajter som finns idag är har äldre plattformar som inte hanterar den stora mängden annonser på ett bra sätt och det blir allt svårare och tar framförallt mycket tid att hitta en specifik vara, skriver Torbjörn Bergh.

Ska bli världens största

Planen är att bli den största internationella marknadsplatsen inom segmentet. Ett segment som sägs växa till över 50 miljoner globala annonser per år, inom 5 år. Det finns även ett mål om att bli samlingspunkten för alla som gillar motorcyklar, både privatpersoner och företag i branschen.

Den svenska sidan har nu lanserats efter 8 års arbete, enligt Torbjörn, och nästa steg är ytterligare funktionalitet samt att översätta sidan till fler språk.

– Vi är en kombination av Google, Amazon, Ebay och Blocket, fast bättre. På samma sätt som Spotify förändrade musikbranschen kommer Wroomberg förändra MC-branchen. Vi räknar med att ha minst 100 miljoner annonser inlagda på Wroomberg inom fem år – annars blir jag riktigt besviken, sade Torbjörn Bergh, tidigare i år till PING JKPG.

 

Källa: Press

Annons

Annons