Ny mjukvarufinansiering underlättar för e-handlare att växla upp

Många av näthandelns aktörer står inför beslutet att byta ut sina nuvarande e-handelsplattformar. Ett byte till ett system som klarar dagens, tillika framtidens krav på flexibilitet och prestanda har hittills oundvikligen inneburit en initial offererad arbetskostnad. Arbete som innefattar systemuppsättning, design, produktadministration, migreringar mot tredje part, och så vidare. Men nu öppnas nya finansieringsmöjligheter för e-handlare som vill växla upp.

SiteSmart e-handel och Wasa Kredit i samarbete

Kaj Rasmussen, försäljningschef på PrimeQ SiteSmart förklarar.

– Genom ett avtal med Wasa Kredit kan vi erbjuda en helt ny finansieringsmodell med minimal likviditetspåverkan för e-handlare som vill ta steget till nästa nivå. Man hyr helt enkelt sin nya e-handelsplats på en avtalad tid om 24 – 60 månader med de fasta och löpande kostnaderna för uppbyggnad och uppstart inräknade. De i branschen traditionella standardavtalen för drift, support och uppdateringar får dock inte finansieras på detta sätt.

- Att sprida ut sin investering över tid är en framgångsfaktor för många företag säger Petter Lilia, Affärsansvarig E-handel på Wasa Kredit.

I dagens föränderliga värld är det viktigt att man behåller likvida medel i företaget och på så sätt snabbt och smart kan agera på förändringar.

Genom att dela upp sin investering på tex 36 månader kan man både investera och behålla likvida medel i företaget.

Pelle Andersson, vd på PrimeQ SiteSmart tillägger

– Att driva en framgångsrik e-handel kräver kunskap och engagemang, samt inte minst rätt verktyg för att inte bli omkörd i konkurrensen. För många blir det uppenbart att deras teknik inte hänger med vid hög belastning som exempelvis Black Friday och julhandeln. Trögladdade sidor och begränsad flexibilitet för produktexponering och omskyltning innebär tappade affärer. Därför är vi glada att genom vårt samarbete med Wasa Kredit kunna erbjuda vår dokumenterat effektiva e-handelsplattform utan behov av initialt kapitalutlägg för kunden. Återbetalning till Wasa Kredit sker månadsvis.