Ny packmaskin ska snabba upp E-handeln

Det svenska företaget Bong skall ha startats som ett bokbinderi i Lund 1737. I dag omsätter företaget miljarder och sägs vara det nästa äldsta bolaget på Nasdaq OMX. Bong ska länge ha varit ledande inom kuverttillverkning men när den marknaden minskar letar man nu efter nya områden att expandera inom. Och som i många andra branscher tittar man såklart på e-handeln.

Förra året skall Bong ha förvärvat det engelska företaget Angus & Wright. Detta företag skall ha utvecklat ett förpackningskoncept kallat Cold Seal. Det jobbar, som namnet antyder, utan värme för att försegla förpackningar.

Konceptet består också av en maskin som sägs vara mycket effektiv med en enda packare.

Annons

– Med vår maskin kan en operatör göra upp till 35 förpackningar per minut, oavsett om det är kläder, böcker, slalomskidor eller golfbollar i en kallförseglingsprocess. Vid manuell packning skulle en operatör behöva en timme för motsvarande antal, förklarar Henrik Wahlgren, Senior Sales Account Manager på Bong.

Även om systemet sägs vara mycket flexibelt så finns det vissa begränsningar och det optimala verkar vara inte för höga eller breda saker men längden är relativt fri.

Amazon ska vara nöjda

Systemet riktar sig främst till större e-handlare, som har råd med maskiner. Den primära målgruppen kan dock vara företag inom tredjepartslogistik.

– Vi tror att den passar perfekt för många företag inte minst inom e-handeln samt tredjepartslogistik. Den kommer att spara oerhört mycket tid och pengar samt effektivisera hanteringen av försändelser enormt, säger Henrik Wahlgren.


Bong Model 900-3B

Med samma maskin skall man kunna skriva ut fakturan, väga, adressera och postnummersortera förpackningarna. Förpackningarna kan även förses med en returflik så att mottagarna kan använda samma förpackning för att skicka tillbaka produkterna.

– Maskinerna finns i flertalet europeiska länder. Den mest kända kunden är nog Amazon som är mycket nöjda, säger Henrik Wahlgren.

Annons

En variant av Bongs nyligen förvärvade maskiner kan ni se nedan. En maskin som ser ut att vara konfigurerad för en ganska bred e-handel. I Sverige sägs konceptet vara helt nytt och Bong kommer visa upp det live på mässan Logistik & Transport den 7-8 maj.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!