Ny rekordinvestering i Klarna – tar in över fem miljarder

639 miljoner dollar.

Klarna tar in 638 miljoner dollar - det vill säga över fem miljarder svenska kronor - i nytt riskkapital. Den nya investeringsrundan leddes av SoftBank och deltog gjorde även en rad befintliga investerare, som Adit Ventures, Honeycomb Asset Management och WestCap Group.

Investeringen värderar Klarna till 45,6 miljarder dollar, vilket gör att företaget behåller sin plats som den högst värderade privata fintech-aktören i Europa, och den näst högsta i världen.

Annons

Enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski vänder allt fler konsumenter de traditionella kreditinstituten ryggen, varför det finns plats för en ny storspelare på marknaden. I ett uttalande från Klarna heter det att konsumenterna efterfrågar "detaljhandelsupplevelser som bättre uppfyller deras behov".

Klarnas mer transparenta och praktiska alternativ passar in i utvecklingen av globala konsumentpreferenser och driver världsomfattande tillväxt. Jag är mycket stolt över investerarna som stöder Klarnas ambition att utmana dessa föråldrade modeller för att ge konsumenter rättvisa, transparenta och praktiska produkter som hjälper dem att utföra sina bankärenden, handla och betala varje dag.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!