Ny rusning efter Lidl-sneakers – ”köat innan öppning”

Här sålde de slut först.

När Lidl släppte limiterade sneakers förra året sålde de slut i ett nafs. Med enorm efterfrågan började även de som fått tag i ett eller flera par att börja sälja av dem för betydligt högre priser på andrahandssajter.

I går släppte man sin andra kollektion, som bland annat innehöll sneakers, tofflor och strumpor, efter önskemål från kunder och enligt lågprisjätten själva ska det ha gått alldeles utmärkt i år igen.

Annons

Lanseringen av vår kollektion #Lidl har gått enligt förväntan. Det har varit en stor efterfrågan över hela landet och vi är väldigt glada över att vi kunnat möta våra kunders önskan med en ny kollektion Lidl-sneakers, säger Bella Goldman, varumärkes-, CSR, och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige, till Ehandel.

Vid en titt på andrahandssajterna kan vi konstatera att man varit bra förberedd efter förra årets rusning. Fler verkar ha fått tag i ett par, då de sneakers som landat på till exempel Tradera i år ligger ute för bara någon eller ett par hundralappar mer än utgångspriset på 199 kronor.

Och det trots ett högt tryck även i år.

Vi har haft kunder som har köat innan öppning utanför flertalet av våra butiker, bland annat Lidl Bollnäs, Lidl i Västra Frölunda och Lidl Barkarby. Allra störst efterfrågan har vi kunnat se i Göteborg där de sålde slut först. De större storlekarna har gått åt fortare än de mindre och har man tur finns det fortfarande möjlighet att köpa sig ett par skor då de inte är helt slutsålda än. De finns i enstaka par runtom i landet, säger Bella Goldman.

LÄS ÄVEN: Prischock efter Lidls skosläpp: ”Gäller att handla snabbt”

Annons