Ny scanningsfunktion ska göra det lättare att sälja böcker online

"Det är glädjande".

Second hand-sajterna växer i popularitet och gör nu allt för att underlätta för de som vill köpa och sälja på plattformarna. Nu lanserar Tradera en funktion där användarna som ska sälja begagnade böcker och tidningar kommer att få en bekvämare tillvaro.

Med hjälp av Traderas app i telefonen kommer man nämligen att kunna scanna streckkoden och på så vis få all fakta om boken i annonsen.

Annons

Det är glädjande att många väljer den cirkulära marknaden för att köpa och sälja böcker och tidningar. Och med ISBN-scanning blir det mycket smidigare att på nolltid skapa informativa och attraktiva annonser för sina böcker. Det gynnar dessutom köparna, som kommer att mötas av fler annonser med all fakta om boken de är intresserad av, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Böcker och tidningar är hett eftertraktade på andrahandsmarknaden. På Tradera är svenska serietidningar allra mest populära, medan skönlitteratur står för största ökningen just nu.

De allra dyraste exemplaren som säljs på sajten är dock originalupplagor av J.R.R Tolkiens Sagan om Ringen, där slutpriserna landat på över 9 000 och 12 000 kronor, uppger bolaget.

Tio största bok- och tidsskriftskategorierna på Tradera
(Baserat på antal sålda böcker 1 jan - 15 aug 2021)

1. Svenska serier
2. Barn- och ungdomsböcker
3. Fordonslitteratur
4. Skönlitteratur
5. Tidskrifter
6. Historia
7. Serier från USA
8. Kurslitteratur
9. Hem & hushåll
10. Antika böcker

Snabbast växande bokkategorierna
(Baserat på antal sålda böcker 1 jan - 15 aug 2021 jmf med samma period 2020)

1. Skönlitteratur
2. Tidskrifter
3. Antika böcker

Annons
Annons