Ny startup-app ska minska returer – låter ”vanligt folk” bli modeller

Hjälper kunder hitta rätt passform.

De flesta som shoppar kläder på nätet upptäcker ganska snart att ingen av modellerna på sajterna ens påminner om en själv. Att hitta rätt passform kan därför vara knepigt.

Det ska startup-appen Sozie råda bot på. De betalar nu folk för att prova kläder och sedan rapportera tillbaka passformen till e-handlarna, som sedan kan använda informationen ut mot sina kunder och på så sätt minska returgraden.

Annons

Jag tror att ingen gillar att prova kläder egentligen och de du ser online stämmer sällan överens med verkligheten för många. Att kunna shoppa online är förstås väldigt praktiskt, men att inte veta exakt vad du köper eller hur det kommer att passa just dig är väldigt frustrerande, säger Sozie's grundare, Tahreem Arshad till Springwise.

Kvinnor kan registrera sig via Sozies app som modell genom att ladda upp sina mått. När en återförsäljare behöver någon med just de måtten, matchas de ihop med närmaste modell som motsvarar det de söker.

Personen i fråga testar sedan plaggen i butik, laddar upp bilderna i appen, svarar på några frågor om hur hon kände för produkten. Sozie hjälper sen till att redigera bilderna genom att ta bort butiken i bakgrunden. Därefter skickas bilderna till handlarens hemsida.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!