Ny tjänst betalar för att du ska panta den gamla luren

Pantaluren är en ny tjänst som vill göra det lätt och smidigt att sälja sin begagnade äppelprydda telefon. Med några få klick får man reda på värdet på luren och säljaren kan sen välja om pengarna ska trilla in på kontot eller skänkas till välgörenhet.

Idén till Pantaluren kom ur ett havererat försök att sälja en iPhone på nätet. Grundaren Ted Hagen trodde det skulle gå smidigt men efter oändligt många mail, utdragna prutningar och en no-show på stan slängdes handduken in.

– Vem hade kunnat ana att det skulle vara så omständligt att sälja sin telefon. Efter att ha frågat halva kompisgänget om de haft liknande erfarenheter, visade det sig att de flesta faktiskt inte alls hade det. De hade nämligen inte försökt sälja eller återvinna sina gamla telefoner överhuvudtaget. Inte bra för varken plånboken eller miljön och någonstans där föddes Pantaluren, säger Ted.

Annons

Jobbar på fler produkter

På sajten kan säljaren med några få klick få sin iPhone värderad, och om priset känns rätt skickar man sen in den gratis till Pantaluren med ett vadderat kuvert som man får hemskickat. Pengarna trillar in på kontot inom några dagar.

– För första gången kan man nu på ett mycket enkelt och kundvänligt sätt återvinna sin iPhone. Dessutom kan man välja att donera köpeskillingen till välgörenhet på ett smidigt sätt, säger Ted Hagen.

Pantaluren försöker sen hitta en köpare till telefonen eller som sista lösning återvinna den. Och man har planer på att utveckla sin idé till att omfatta även andra produkter och märken än Apples.

– Vi jobbar på det. Alla gamla telefoner är inte värda att betala frakt för, men vi jobbar på en lösning för att kunna ta emot fler produkter än vi kan idag, säger Ted Hagen.

Annons