Ny tjänst erbjuder varma middagar med leverans

Färdiga matkassar är inte det enda alternativet för den som vill spara lite tid i vardagen. Färdiga middagar blir också allt vanligare och en ny tjänst på marknaden är Middagen.se. Fyra dagar i veckan levererar man varma middagar som tillagas av erfarna kockar.

Färdiga matkassar har blivit allt mer populärt på senare år. Bekvämt och tidsparande, men det har även poppat upp tjänster som tar det hela ett steg längre. Ett exempel är Dinnerbox.se som förvandlar överblivna restaurangluncher till middagar ett annat är Lagadmat.se där man kan abonnera på färdiglagad mat.

Nu lanseras ytterligare en liknande tjänst. Middagen.se erbjuder varma middagar som levereras till en bestämd mötesplats, lite som hemglassbilen, i Stockholm för 279 kronor per vecka och person.

Annons

– Det här är ett helt nytt koncept, nästa steg efter matkassen. Middagarna lagas direkt innan leverans i lokala kök, utan halvfabrikat och med noga utvalda råvaror. Tanken är att man ska slippa vardagsstressen och få tid över till annat, säger Anders Brännström, grundare av Middagen.se.

Handlar mer om tid än mat

Maten planeras och tillagas av erfarna kockar och den som tecknar prenumerationen får middagen levererad fyra dagar i veckan, måndag till torsdag. Det finns möjlighet att välja mellan tre olika rätter varje dag, oftast en kötträtt, en fiskrätt och ett vegetariskt alternativ. Har man andra planer en kväll går det bra att skjuta upp leveransen.

– På helgerna lagar man mat själv, många kanske äter ute eller är bortbjudna och därför har vi valt att erbjuda tjänsten under vardagarna. Egentligen handlar middagen.se om allt annat än vad du ska äta till middag. Det handlar om att du ska få tid till livet. Min ambition är att skapa mer tid i vardagen då många har ett stressigt liv med jobb och olika aktiviteter, säger Anders Brännström.

Källa: Press

Annons