Ny tjänst för att visa små uppskattningar via nätet

Det var ruskigt kallt igår och ni som följer oss på Twitter noterade förmodligen att vi klagade lite på kylan. Inte långt därefter dimper det ner en kaffe latte i vår SMS-inkorg på mobilen. Den skickades av en Johan på UpUp och ni ser meddelandet här nedanför:


Koden för att få ut latten är bortklippt,
då vi vill ha den själva.

Annons

Han uppmanar oss att hålla värmen i kylan vilket är en fin gest. Nu visar det sig att Johan förmodligen vill uppmärksamma sin tjänst UpUp där man kan uppa varandra, deras ord för att visa små uppskattningar i vardagen. När vi kollar in deras sida UpUp.se blir vi dock tagna av vilken rolig tjänst det är.

Vi kontaktade Johan Larsson, som är VD på UpUp, och frågade honom hur denna tjänst kommit att bli verklighet. Han berättar då att de sett upplevelsemarknaden växa med tjänster som Live it, Upplevelsepresent, Box Experience mfl. Det han och hans kollegor saknade var möjligheten att kunna visa lite uppskattning gentemot varandra i det lilla istället.

Att uppa någon en Pucko

Hos UpUp kan du t.ex. ge någon en Plopp, en korv med bröd eller varför inte ge ett paket kondomer till den behövande. De har även färdiga meddelanden till den som inte orkar skriva något själv. Vad sägs om att ge bort en Pucko till någon med texten "Det är jag som är puckot. Sorry!".

Vi gillar tjänsten helt enkelt och detta med eller utan en gratis kaffe latte. Johan säger att de vill lära svensk folket att uppa varandra. Vi vet inte om de kommer att lyckas med detta men vi håller tummarna. För vi skulle inte säga nej till lite fler små uppskattningar i vardagen.

UpUp lanserades nu i dagarna och tjänsten är just nu i teststadiet. Johan meddelar att de undan för undan kommer att lägga till fler produkter och upplevelser. Vi önskar dem lycka till i sitt försök att få svenskarna att uppa varandra.

Annons
Annons