Ny tjänst vill göra mobilen till utställningshall

ByyMee är ett svenskt företag som nyligen hämtat hem lite innovationsbidrag ifrån ALMI. Tjänsten som de jobbar på ämnar att skapa ett showroom i mobilen.

Vi vet alla hur den mobila revolutionen far fram över världen. Denna vill tjänsten byyMee utnyttja för att skapa ett nytt sätt att syna produkter i den verkligen världen.

Annons

Tanken är att genom att skanna en produkt med mobilen, ute i det vilda eller hos en försäljare, få reda på all information man kan tänka sig om produkten i fråga. Du ska till exempel kunna handla tillbehör till produkten, men även köpa en helt ny, om du exempelvis skannat grannens nya fina gräsklippare.

– Den framgångsrika och kraftigt ökande E-handeln har länge brottats med problemet att kunden inte kan känna på - eller prova produkten. byyMee tar detta ett steg längre och ger företag världen över en helt ny möjlighet att göra affärer på, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Grundare och VD till byyMee är Martin Strempel som tidigare jobbat på Bredbandsbolaget och Fourstream. Det senare ska vara en ledande leverantör av mobilanpassade hemsidor.

ByyMee identifierar produkter via märkning med taggar (QR-kod, RFID, iBeacon eller RFID) och skannar en potentiell kund en produkt kostar det tydligen 1 krona, eller 10 kronor om köpfunktion finnes på själva informationssidan.

 

Källa: Press

Annons