Ny TPL-tjänst ska göra svensk e-handel global – de är med från start

Allt i ett.

När e-handeln växer som aldrig förr kan den svenska marknaden lätt kännas för liten och många svenska e-handelsföretag har redan tagit klivet utomlands. Ofta innebär dock en expansion att e-handlaren måste hitta lokala logistiklösningar på varje ny marknad.

Men nu är det slut med det. Åtminstone om man ska tro logistikleverantörerna Almroths och Elanders, som nu inleder ett nytt samarbete. Det går ut på att företag som har sin lagerverksamhet hos Almroths, som är baserade i Norrköping, också ska få tillgång till Elanders dotterbolag ITG:s lagerlösningar i Europa, USA och Asien.

Annons

Hittills har det inte funnits någon självklar svensk logistikpartner för att rampa upp svensk e-handel globalt, där e-handlare har behövt upprätta nya logistiklösningar för respektive geografisk marknad, skriver parterna i ett pressmeddelande.

Först ut att testa det nya upplägget är den framgångsrika e-handlaren Stronger, som redan har sin lager hos Almroths. Nu öppnar de ett nytt fulfilment-center hos ITG i Tyskland.

Idag skickar vi ut alla våra produkter från Almroths i Norrköping, men då vi växer allt mer globalt är det viktigt för oss att komma nära våra stora marknader, vilket inkluderar Tyskland. Det är en stor apparat att öppna ett nytt lager då språkliga, kulturella och digitala skillnader ofta kan försvåra en sådan process – allt detta slipper vi i den här konstellationen, säger Annica Rantala, vd Stronger, i en kommentar.

ITG uppges vara "specialiserade mot kunder inom Fashion & Lifestyle". Företaget erbjuder lagerlösningar i bland annat Tyskland, USA, Nederländerna, Ryssland, Kina och Singapore.

Annons