Ny trend: Solceller på lagret – Jollyroom satsar på jätteanläggning

"En av Nordeuropas största solcellsanläggningar som någonsin byggts".

Det började med att Pär Svärdson på Apotea fyllde sitt lagertak med solceller. Sedan dess har vi sett stora aktörer som Sportamore och Mathem följa efter och satsa på solceller ovanför e-handelns hjärta, det vill säga lagret.

LÄS ÄVEN: Följer i Apoteas fotspår – bygger solceller på lagertaket

Annons

Nu meddelar barnbutiken Jollyroom att man planerar en av Nordeuropas största solcellsanläggningar. Företaget bygger just nu, tillsammans med Castellum, sista delen av Nordens största e-handelskomplex i Hisingens logistikpark i närheten av Göteborgs hamn. Totalt handlar det om 75 000 kvadratmeter lager.

Solcellstaket på den nya byggnaden i Hisingens Logistikpark blir Castellums enskilt största solcellsanläggning hittills men även en av Nordeuropas största solcellsanläggningar som någonsin byggts, skriver Jollyroom.

"Helt självförsörjande"

Solcellstaket kommer att omfatta 30 000 kvadratmeter med en årlig produktion på 3,3 GWh, ungefär 660 villors elkonsumtion. Hela Jollyrooms anläggning kommer därmed bli självförsörjande via solcellstaket.

Vi kommer bli helt självförsörjande med denna solcellsanläggning. Både kunder, leverantörer och anställda förväntar sig att en modern och framtidsinriktad verksamhet jobbar aktivt och konkret med miljö och hållbarhet. I denna utveckling skall vi ligga i framkant, säger Ole Sauar, vd på Jollyroom.

Den nya solcellsanläggningen beräknas vara i drift vid årsskiftet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!