Ny vd för Pierce – han tar över förarsätet

"Ansluter sig under utmanande tider".

E-handlaren Pierce, som säljer motorcykelutrustning, meddelar idag att man utsett Göran Dahlin till ny vd för bolaget. Dahlin tillträder sin nya tjänst på måndag den 12 juni och ersätter då Willem Wos som är tillförordnad vd.

Vi är glada över att Göran ansluter sig till Pierce under utmanande tider för att leda vår framtida utveckling med sitt entreprenöriella tankesätt och kompetens inom förändringsledning, säger Henrik Theilbjørn, styrelseordförande för Pierce Group i en kommentar.

Annons

Gedigen erfarenhet

Göran Dahlin beskrivs ha mer än 20 års ledarskapserfarenhet från olika produkt- och distributionsföretag. Han kommer närmast från jobbet som vd för SGDS Gruppen, som är distributör för byggmaterial och förnödenheter. Tidigare har han arbetat inom BAHCO/SNA Europe, där han bland annat varit marknadsdirektör.

I samband med att Dahlin kliver upp i förarsätet lämnar Willem Vos bolaget, men han kommer att vara tillgänglig för överlämning under en övergångsperiod.

Styrelsen vill tacka Willem Vos för hans insats under hans många år som COO och senast tillförordnad vd. Under denna tid har Willem lett de första stegen för att få Pierce tillbaka på rätt spår mot tillväxt och lönsamhet. Vi tackar Willem för hans mångåriga lojalitet och önskar honom lycka till i sin framtida karriär, säger Henrik Theilbjørn i en kommentar.

Annons