Ny videotjänst – Vimeo Pro, skräddarsydd för E-handel?

För er som inte stött på Vimeo så är det ungefär som YouTube fast med övervägande kreativa människor som producerar kvalitativa videor och för diskussioner där emellan. I sin ursprungliga form är kommersiellt användande av tjänsten förbjuden.

Vimeo har länge haft en Plus-tjänst för de som behöver fler funktioner och inga begränsningar när det kommer till att ladda upp material osv. Nu har de lanserat en tjänst även för företag som vill använda den kommersiellt.

Annons

Vimeo Pro heter den och erbjuder allt som deras Plus-tjänst erbjuder men även andra stora förändringar. Du kan med Pro-tjänsten helt radera Vimeos eget varumärke och köra videorna i princip i egen regi. Vimeo sköter dock allt det jobbiga i bakgrunden och du kan till och med byta ut Vimeos egen videouppspelare om du så önskar. Något som tyder på hur angelägna Vimeo är att folk skall använda deras nya tjänst.

Vad kostar då denna nya tjänst? Google har även de en företagstjänst hos YouTube, om den inte är nerlagd, denna skulle dock kosta runt 600 000kr för att få en egen kanal hos dem plus lite reklam. Vimeo är lite mer realistiska och den nya Vimeo Pro-tjänsten kostar 199 dollar per år, ungefär 1300kr.

Denna prissättning gör det genast mer intressant att fundera över att ha sitt eget varumärke på produktvideor och att satsa mer storskaligt på egna reklamfilmer för webben. Youtube är fortfarande gratis och det förmodligen bästa alternativet för de flesta men produktvideor blir allt viktigare, speciellt i vissa branscher, och är man då en liten aktör kan det kanske vara attraktivt att satsa på en tjänst som denna. Där man kan kontrollera alla aspekter själv som utseende, SEO-effekter och varumärkesbyggande.

Källa: vimeo
via zippycart

Annons