Nya ägaren efter Hermine Holds miljonförlust: “Börjar få ordning”

Ser tillbaka på första tiden.

En omsättning på 279 000 kronor och ett resultat på minus 1,8 miljoner. Det var vad e-handelsföretaget Hermine Hold fick till under sitt senaste verksamhetsår, som dock bara varade i tio månader mellan den 1 september 2019 och den 30 juni 2020.

Företaget, som från början presenterades av Isabella Löwengrip och Ideal of Sweden-grundarna Joachim Lindström och Filip Ummer, fick en skakig start och gick så småningom i konkurs. När den väl var ett faktum tog en ny ägarkonstellation över, ledd av Fredrik Holmvik. För Ehandel beskriver han det som att Hermine Hold gick “upp som en sol och ner som en pannkaka”, men att man nu är på god väg att få företaget på fötter igen.

Annons

Vår tanke var att i lugn och ro försöka plocka ihop det här bolaget och starta om med en normal business, inte det här hajpade som det var i början. Tanken var att etablera en kombination av fysisk handel och e-handel men sen kom corona och då blev det inte något av någonting, säger han.

"Såhär bra har det aldrig sett ut"

Istället fick det nya teamet bakom Hermine Hold ägna sommaren och hösten åt att styra upp verksamheten. Först runt Singles Day, det vill säga i november, uppskattar Fredrik Holmvik att man började komma ikapp.

Just nu taktar vi på 200 procent mot vår budget. Så nu känns det som att vi börjar få ordning på det här bolaget. Såhär bra har det aldrig sett ut.

Sedan Fredrik Holmvik tog över har Hermine Hold bland annat dragit ner på personal och skapat nya strukturer. När coronapandemin väl är över är tanken att fortsätta satsa på fysisk försäljning i kombination med e-handel, och man har redan hunnit öppna en egen butik i centrala Stockholm. Sociala medier ska även fortsättningsvis vara en viktig del i marknadsföringen, något som också var planen när Hermine Hold först lanserades.

I dag står e-handeln för mellan 90 och 95 procent av vår försäljning men vi tror starkt på ett fysiskt avtryck under det egna varumärket, avslutar Fredrik Holmvik.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!