Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Nya hotet mot Netflix - brittisk streamingtjänst på väg till Norden

Britbox lanseras i Sverige den 28 april.
Annika Lindecrantz
annika@ehandel.se

Dela artikeln:

Tjänsten kommer till Sverige i morgon.

ANNONS

Den 28 april släpps streamingtjänsten Britbox i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Britbox är ett samarbete mellan BBC och ITV och är en streamingtjänst som kommer att fokusera på brittiska produkter.

Det brittiska fokuset är egentligen den största skillnaden från de redan etablerade streamingtjänsterna i Norden och andra delar av världen i dag.

Britbox säger att de kommer att erbjuda både gamla favoriter såväl som orginalserier.

Streamingtjänsten erbjuder även brittiska box-sets. Det innebär att tittarna kan se varenda avsnitt av till exempel klassiker som The Office och Morden i Midsomer.

Britbox lanserades för första gången i USA 2017. Tjänsten finns i flera länder, såsom Storbritannien, USA, Australien, Kanada och Sydafrika. Men planen efter Norden är att expandera till ytterligare länder. Britbox har idag 2,5 miljoner prenumeranter.

Vi är väldigt inriktade och har en passionerad målgrupp. Jag upplever också att vi har en tydligare innehållsplan än Netflix. Vi har en väldigt stor tillväxt, där väldigt få avbryter sina prenumerationer, säger Britbox exekutiva chef, Reemah Sakann, i ett pressmeddelande.

Tjänsten lanseras den 28 april, både som del av paket hos C More och som separat SVOD-tjänst. Förutom i Sverige så rullas tjänsten, som nämnts, även ut i Finland, Danmark och genom TV2 i Norge. Partnerskapet med C More gäller för hela Norden.

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!