Nya matkassen som ska erövra e-handeln: ”Oerhört stolta”

"För konsumenter som inte är så planerade".

Picsmart shoppar dagligvaror, i den lokala ICA- eller Hemköpbutiken, åt sina kunder och kör dem direkt hem till dörren inom en timme. Nu breddar man tjänsten med hjälp av 50 köpbara recept.

Och för att minimera matsvinn, samt ge kunden det lägsta priset. Det innebär att om två av recepten innehåller två ägg vardera, så kommer systemet att välja en förpackning med fyra ägg. Men finns det ett billigare alternativ med sex ägg, så kommer det väljas istället.

Annons

Vi kan nu erbjuda en måltidslösning för konsumenter som inte är så planerade, som fortfarande på eftermiddagen inte vet vad man ska äta till middag ikväll, men som gärna vill äta lagad mat, säger Ulrika Helander, CMO på Picsmart, i ett pressmeddelande.

Den tekniska lösningen levereras av Northfork, som specialiserat sig just på köpbara recept. Deras plattform läser in sortimentet i respektive butik, så att de produkter och varumärken som föreslås stämmer överens med utbud och priser.

Vi är oerhört stolta över att Picsmart väljer Northfork för en så viktig del i deras e-handelsupplevelse. Receptshopping är på frammarsch både i Sverige och internationellt. Picsmart ligger i framkant i att hjälpa konsumenterna att fylla en matsedel och sedan se till att produkterna kommer till dörren på ett enkelt sätt. Framöver kommer vi tillsammans med Picsmart utveckla tjänsten med kunskap, som vi får från våra kunder såsom Walmart, Target, Ahold och El Corte Ingles, säger Erik Wallin, vd på Northfork.

Annons