Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Nya Revolution Race-VD:n talar ut: "Väldigt stark position"

Paul Fischbein tar över vd-stolen efter Pernilla Nyrensten
RevolutionRace/Pressbilder
Picture of David Gustavsson

David Gustavsson

Dela artikeln:

"Otroligt imponerad av bolaget och teamet".

ANNONS

Nyheten slog ned som en bomb i den svenska e-handeln. Revolution Race-medgrundaren Pernilla Nyrensten lämnade i sensomras beskedet att hon skulle kliva ned från vd-posten. Många blev förvånade. Hon hade ju redan blivit historisk och beundrad. Som första kvinna tog hon till exempel sitt företag till Stockholmsbörsen.

Att under nio år bygga det här företaget från grunden har fått mig att lägga många andra prioriteringar åt sidan och den senaste tiden har jag funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt, kommenterade hon i ett pressmeddelande.

Ordförande kliver fram

Men hon har inte på nått sätt lämnat företaget. Istället är hon numera en aktiv styrelsemedlem med fokus på försäljning och varumärkesbyggande.

Så då blev förstås frågan, vem ska ta över vd-rodret? Det vet vi nu. På fredagen stod det klart att det blir Paul Fischbein som axlar vd-rollen efter Pernilla Nyrensten. Och det handlar om en internrekrytering. Han har nämligen fram tills nu haft rollen som tillförordnad vd. Dessförinnan var han bolagets ordförande.

Varför tackade du ja?

Jag har följt Revolution Race under en tid. Dels innan jag blev ordförande men sedan naturligtvis som ordförande och nu senast som tillförordnad vd. Jag är otroligt imponerad av bolaget och teamet. När jag fick frågan om jag ville ta över kändes det väldigt inspirerande, säger Paul Fischbein till Ehandel.

Inslagna vägen

På frågan om vad hans huvudfokus som vd blir säger han att han fortsatt ska jobba för att företaget ska ha nöjda kunder – med tillväxt.

Vi ska fortsätta på den inslagna vägen och fokusera på att ha nöjda kunder. Det ska vi få genom att utveckla bra produkter med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser och vi ska fortsätta sälja genom vår D2C-modell.

Revolution Race har haft en rätt tuff börsresa under året – hur ser du på det?

Bolaget har en väldigt stark position och har levererat över de förväntningar som sattes i samband med börsnoteringen. Trots en turbulent omvärld känner jag att det finns goda förutsättningar för en bra utveckling även framöver.

Kommer du att genomföra några organisatoriska förändringar? Det brukar ju nytillträdda vd:ar göra, för att visa vad de går för. Vilka i så fall?

Som jag sade innan är teamet väldigt starkt och jag är imponerad över det som man har byggt. Jag hoppas att bolaget kommer att fortsätta växa och om det leder till förändringar får vi se.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!