Nya systemet ska öka leveranstempot – de är först ut

"Behöver inte längre planera för laddning".

Foodora vill öka leveranstempot och tror sig ha hittat en metod för just detta. Det handlar om GoCiklos så kallade "Go-Swap-Go"-koncept.

Rent konkret handlar det om ett nätverk med elmopeder och så kallade "swap-stationer" i större europeiska städer. Vid dessa ska man kunna byta batteri, istället för att vänta på att fordonet ska laddas.

Annons

Först ut att använda det här systemet i Sverige är Foodoras bud i Göteborg, enligt bolaget själva. Utöver samarbetet med GoCiklo, har även Göteborgs stad ett finger med i spelet.

Möjligheten att byta batteri på bara tio sekunder har revolutionerat vardagen för våra anställda. Vi ser två stora fördelar med GoCiklos tjänst. För det första möjliggör den grön last-mile delivery. Det unika är att den snabba batteribyten förenklar de anställdas arbetsdagar och arbetsmiljö. De behöver inte längre planera för laddning, säger Hans Skruvfors, vd på Foodora, i en kommentar.

Swap-stationerna har placerats ut, i samarbete med Nordstan och Göteborg Parkering, på vad man beskriver som strategiska platser i centrala Göteborg.

Transporter i städer måste bli utsläppsfria, inte bara för klimatets skull utan också för invånarnas hälsa. Därför gläder vi oss över att GoCiklos "Go-Swap-Go"-koncept kan underlätta Foodoras övergång till elektriska fordon och bidra till att Göteborg blir en hållbar stad, säger Mattias Tingvall, vd och medgrundare av GoCiklo.

Annons