NyBytt går om Blocket och Tradera i App Store

Den svenska appen Nybytt, som lanserades tidigare i april i år, har fått en flygande start. I helgen gick man om Blocket och Tradera i antal nedladdningar i App Store. Nu satsar man vidare och är på jakt efter ytterligare investerare.

På en marknad som de senaste åren dominerats av de två aktörerna Blocket och Tradera, har det på kort tid blivit en rejäl konkurrens med flera nya aktörer.

En av dem är utmanaren NyBytt där privatpersoner gratis och enkelt kan sälja, köpa, skänka eller byta prylar med varandra. Och man har fått en bra start sedan lanseringen för en dryg månad sedan. Den 11 maj gick Nybytt om Blocket och Tradera i antal nedladdningar i App Store.

Annons

– Att vi nu hamnat på en andraplats på App Store Livsstil och gått om Blocket och Tradera i mobilen känns fantastiskt. Vi har haft en osannolik tillväxt av användare och den senaste tiden märker vi verkligen av den virala spridningen, säger Mikael Behrenfors som är grundare av Nybytt.

Jagar investerare

Bland de andra utmanarna som vi även skrivit om den senaste tiden finns bland annat OnTheFlea, Osom, Vintigo och Jumblets. och gemensamt för dessa aktörerna är det nya app-formatet, något som NyBytt lyfter fram som en viktig del av framgången.

– Enkelheten och snygg presentation av objekten är nyckeln. Att man direkt ser var annonsörer bor, gör att man både spar tid och pengar. För att kontakta annonsören, skickar man smidigt meddelanden till varandra i appen och gör upp, säger Mikael Behrenfors.

Nybytt befinner sig nu i ett expansivt skede och är på jakt efter fler investerare, samt ett samarbete med en kvalificerad mediapartner.

– Vi har haft diskussioner med ett flertal intressanta samarbetspartners. Diskussionerna ligger väl i linje med Nybytts strategi att nå en global spridning och för att realisera en lönsam affärsmodell, säger Mikael Behrenfors.

Källa: Press

Annons