Nytt lager när Söder och Fishline slås ihop: ”Oerhörda möjligheter”

"Perfekt lokal för det nya sammanslagna Söder Sportfiske".

Hösten 2021 fick Söder Sportfiske en riktig baddare på kroken när man håvade in konkurrenten Fishline. Något som innebar att man blev en av de klart största aktörerna på den svenska marknaden inom såväl predator- som flugfiske.

Sedan förvärvet blev klart har planen varit att slå samman verksamheterna. Dels handlar det om överlappande kostnader, men även logistisk effektivitet, och nu har man signerat ett avtal med Sagax om en ny logistiklokal i Veddesta.

Annons

Bättre förutsättningar

Den nya lokalen är cirka 70 procent större än Söder Sportfiskes och Fishlines nuvarande lokaler kombinerat, men ska innebära en jämförbar kostnad. Något som enligt bolaget borgar för en stark ekonomisk kalkyl när allt är intrimmat i den nya lokalen.

Med flytten kommer man att få bättre förutsättningar för fortsatta satsningar på egna varumärken som kräver mer lageryta. Flytten beräknas ske strax efter årsskiftet 2023/24 och den nya lokalen ger även möjlighet till lagerutlämning.

Vi har ägnat mycket tid åt att leta efter en perfekt lokal för det nya sammanslagna Söder Sportfiske under det senaste året och det känns därför oerhört roligt att nu kunna gå i mål med just detta. Jag ser som tidigare vd på Fishline oerhörda möjligheter i att äntligen få slå samman våra team fullt ut, kommenterar Jonas Franzén, tf vd på Söder Sportfiske.

Annons