Nytt releasefiasko – e-handlarna fick inga produkter

"Tyvärr har vi inte fått ett enda kort".

Under gårdagen släpptes de senaste grafikkortsmodellerna från AMD, Radeon RX 6800 och 6800XT i handeln. Eller så var i alla fall tanken. De som laddade för att äntligen få uppgradera PC:n med ett sprillans nytt grafikkort i värstingklassen fick vända tillbaka besvikna.

De svenska e-handlarna verkar nämligen ha blivit utan, i alla fall de allra flesta.

Annons

Det visar sig tyvärr att tillgången av dessa är väldigt, väldigt låg, och som det ser ut i skrivande stund kommer vi dessvärre inte ha några i lager alls idag. I den närmsta framtiden kommer vi även att få in extremt få av korten och vi har heller inget exakt datum när vi kan förvänta oss att de rullar in. Detta beror på en tillverkningstakt som även den är låg på grund av den rådande situation i världen, skriver Webhallen i ett uttalande.

Inte heller Inet har fått några modeller från tredjepartstillverkarna och flaggar för långa väntetider.

Tyvärr har vi inte fått ett enda kort till release och efter att ha pratat med alla våra tillverkare, distributörer och AMD själva ser det ut som att det inte kommer komma fler än några enstaka exemplar i år. Därför vill vi vara väldigt tydliga med att väntetiden på de nya korten kommer vara lång. Hur lång vågar vi ännu inte säga, men även de som kniper de första förbokningsplatserna behöver vara inställda på att vänta en bit in på nästa år.

Vi tycker själva det här är fruktansvärt tråkigt och hoppas att de lyckas få upp produktionstakten så snart som möjligt.

"Extremt låg"

Nu frågar sig flera användare om tillverkarna inte borde ha väntat med att släppa nya modeller i handeln innan man hade tillverkat tillräckligt med enheter.

Man minns ju när en release faktiskt innebar att produkten gick att köpa, till och med i butik, skriver en användare på Facebook.

Flera kunder väljer också att hylla e-handlarna för att de öppet och tydligt informerar om situationen och vad som är att vänta. Och ilskan i kommentarsfälten riktas istället mot tillverkarna istället för e-handlarna. En av de som fick ett fåtal kort att sälja på release var Komplett. De tog dock slut i ett nafs och de som blev utan kan, hör och häpna, räkna med att få vänta länge. Väldigt länge.

Dessvärre visar sig tillgången vara extremt låg och vi har endast fått ett fåtal kort från tillverkarna. Som det ser ut nu är tillverkningstakten hos ASUS, MSI, Sapphire och alla andra partnertillverkare, väldigt låg och väntetiden spås bli lång, skriver man på sin hemsida.

Annons

Annons