Nytt säljrekord för BGA – ”har legat på gränsen till att braka ihop”

Fick ta till "kreativa lösningar".

När bara ett dygn av juli återstod kunde e-handelsföretaget BGA gå ut och avslöja att de hade slagit alla tidigare försäljningsrekord. Företaget hade då gjort sin bästa månad någonsin, vilket resulterat i en ökning på 220 procent jämfört med juli 2019. Det innebar att försäljningen i årets juli blev 35 procent bättre än den i december 2019. Till saken hör att november och december brukar vara BGA:s mest hektiska månader.

LÄS ÄVEN: E-handlaren om sin bästa säljdag någonsin: "Spöar Black Friday 2019"

Annons

För Ehandel berättar BGA:s vd Björn Andersson att både coronaviruset och det kalla julivädret har påverkat företaget positivt.

Samtidigt har vi legat i en väldigt positiv och brant utveckling under en längre period, även före corona. Vi har jobbat otroligt hårt på att skapa ett starkare varumärke, säger han.

"Har varit kämpigt"

Det senaste året har BGA bland annat nylanserat sitt varumärke samt genomfört en större satsning på influencers, eget content och sociala medier.

Vi har dessutom skalat upp vår marknadsföring och satsat mycket på att bredda vårt sortiment.

Hur får ni ihop det med sådana ökningar mitt i sommaren? 

Hela våren och sommaren har det varit kämpigt att få ihop logistiken utan att istället bli för mycket personal och vi har legat på gränsen till att totalt braka ihop med leveranstider. Men genom ett otroligt jobb av alla på lagret och kundtjänst så har vi klarat det, ibland med lite kreativa lösningar.

"Kreativa lösningar" innebär i det här fallet exempelvis att klockan 22 på kvällen vända sig till Facebook och LinkedIn för att hitta fem extra personer till jobb dagen efter.

Men vi älskar utmaningar! I höst ska vi satsa ännu hårdare och börja sälja mot Belgien, Tyskland och Storbritannien så vi ser fram emot många nya månadsrekord, avslutar Björn Andersson.

Annons

Annons