Nytt Swish-rekord i Black Friday-handeln: ”6 000 i minuten”

"På lördagen fortsatte succéhelgen".

Det swishar på snabbt nu för Swish. Under Black Friday slogs ett nytt rekord med över 4,8 miljoner swishade betalningar. I fjol blev det också rekord med 3,6 miljoner swish-betalningar. Och i år bräcktes alltså den siffran.

Förra veckan var det återigen dags för Black Week och fredagen blev den bästa i Swish historia. Under Black Friday swishade svenskarna över 4,8 miljoner betalningar, en ökning med 33 procent jämfört med samma dag föregående år. På lördagen fortsatte succéhelgen och det swishades som mest över 6 000 betalningar varje minut, skriver bolaget bakom Swish i ett pressmeddelande.

Annons

"Extra tydligt"

Tidigare i år visade Svensk Handels e-handelsindikator en minskad omsättning i svensk e-handel. Ändå väljer fler att använda Swish som online-betalning.

Hösten i handeln har varit nedåtgående som helhet men Swish ökar ändå i e-handeln. Swish är svenskarnas föredragna betalsätt online och det blir extra tydligt när vi fortsätter slå nya rekord, kommenterar Urban Höglund, vd på Getswish, bolaget bakom Swish.

Annons