Nytt varsel på Nelly – ”tråkigt att vissa får lämna”

Modehandlaren möblerar om.

Nelly varslar igen, det meddelar e-handlaren i dag. Nu vill man samla verksamheten i nyrenoverade lokaler i Borås. Det är även hit lagerflytten går från Falkenberg nästa år.
Totalt ska 15 Stockholmsbaserade tjänster inom sälj- och marknadsföring flyttas till huvudkontoret i Borås. Samtidigt ska den nuvarande organisationen i Borås bantas.

Förhandlingen i Borås påverkar cirka 20 tjänster totalt, skriver Kristina Lukes, vd på Nelly, i en kommentar till Ehandel.

Annons

Vilka typer av tjänster är det som påverkas?

Vilka tjänster och avdelningar som berörs är del av förhandlingen.

Men trots att stora delar av den befintliga verksamheten i Stockholm nu byter stad, så tänker man inte avveckla den helt och hållet.

Nej. Vi föreslår att vi kommer att ha kvar ett center för influencer marketing med två tjänster. Influencer marketing är fortsatt en viktig del av Nellys strategi även framåt.

"Är nödvändigt"

Samtidigt som ett antal tjänster försvinner i Borås tillkommer även "ett mindre antal" med syfte att stärka Nellys kommersiella fokus.

Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor och över 40 procent av vår försäljning är av egna varumärken. Nu bygger vi vidare på en Nellykultur på huvudkontoret i Borås, effektiviserar vår organisation samtidigt som vi etablerar nya roller, team och processer. Det är naturligtvis tråkigt att vissa medarbetare får lämna oss, men en anpassning av organisationen är nödvändig för att förbättra våra förutsättningar för framtiden, säger Kristina Lukes i ett uttalande.

LÄS ÄVEN: Nellys nya VD om den dramatiska starten: ”Ett sätt att förbereda oss”

Annons
Annons