Just nu: Odd Molly köper secondhand-aktör för över 11 miljoner

"Mest sökta klädvarumärkena år efter år".

För några veckor sedan kunde vi, för första gången på över ett år, rapportera att det börjar så smått vända för Odd Molly. Modeaktören skrev i sin rapport att det framför allt var e-handeln som visade god tillväxt under kvartalet, och nu meddelas en stor onlinesatsning.

LÄS ÄVEN: Vänder det nu? Odd Molly ökar resultatet med 10 miljoner

Annons

Efter en tid av omfattande konsolidering av den egna kärnverksamheten genomför bolaget nu två offensiva förvärv, skriver Odd Molly i ett pressmeddelande.

Modeföretaget Odd Molly förvärvar secondhandsajten Used By, för cirka 11,5 miljoner kronor som ska komplettera den existerande verksamheten med ett nytt affärsområde.

Used By omsatte nära en miljon kronor under 2018, och hade ett Ebitda om cirka -0,5 miljoner. Men under årets första nio månader ska försäljningen redan ha kommit upp i lika mycket som helårsomsättningen i fjol.

Företaget menar att andrahands-kategorin har hög tillväxtpotential och med hjälp av Used By kan Odd Molly möta efterfrågan på hållbar konsumtion.

Secondhand-försäljning av märkeskläder växer mycket snabbt online drivet av kundens ökade fokus på hållbarhet. Odd Mollys kläder har en stor efterfrågan på andrahandsmarknaden och är bland annat ett av de mest sökta klädvarumärkena år efter år på Tradera, skriver företaget.

Genom Used By får Odd Molly tillgång till denna snabbväxande marknad.

I samma veva skaffar sig modeaktröen en större logistikfastighet med en prislapp på 75,6 miljoner kronor. Odd Molly planerar även en nyemission på 16 miljoner kronor som ska ge bolaget "förutsättningar för fortsatta satsningar på tillväxt och omställning".

Logistikmarknaden växer snabbt och efterfrågan på effektiva lösningar för inte minst e-handel är mycket stor. Styrelsen bedömer att förvärvet av Fastighetsbolaget genererar stabila kassaflöden för Odd Molly och medför en attraktiv breddning av verksamhetsinriktningen mot fastigheter med inriktning på logistik. Odd Mollys aktieägare får genom förvärven ägande i ett förstärkt rörelsedrivande bolag som äger en fastighet till ett marknadsvärde om cirka 189 miljoner kronor med tolvåriga hyresavtal till bra hyresgäster.

Annons

Affären är ett led i båda målbolagens fortsatta expansionsplaner och ger bolagen en bra plattform samt tillgång till kapitalmarknaden.

Annons