Ole Sauar lämnar VD-rollen i Jollyroom – han tar över

Grundarduon backar undan.

Ole Sauar lämnar över vd-stolen på Jollyroom, efter mer än tio år i rollen. Han grundade den framgångsrika e-handeln 2009 tillsammans med sin sambo Terese Fernbring, som i samma veva lämnar som HR-ansvarig.

Och ersättarna är redan på plats. Mattias Jacobsson, som varit ansvarig för inköp, marknadsföring och försäljning, tar över vd-posten.

Annons

Jag känner mig hedrad, glad och entusiastisk över att få leda Jollyroom in i framtiden tillsammans med engagerade medarbetare, duktiga ledare och viktiga partners. Organisationen har jobbat hårt i många år för att positionera verksamheten för framtidens varuhandel och jag ser med tillförsikt fram emot att nå vår vision som störst i Europa inom e-handel för barn- och babyprodukter, säger Mattias Jacobsson.

Den som får förtroendet som ny HR-chef är Nicole Berger. Även hon har en gedigen bakgrund i bolaget.

Jag är glad över den spännande utmaningen i att få driva och leda viktiga personalfrågor tillsammans med vårt växande HR-team på Jollyroom. En stor nyckelfaktor till vår framgång är att arbeta med rekrytering i egen regi, säkerställa den interna utvecklingen för medarbetare och ledare samt skapa en attraktiv och härlig arbetsplats, säger Nicole Berger.

Grundarna försvinner dock inte från sin skapelse. Ole Sauar blir ny styrelseordförande och Terese Fernbring kommer att axla manteln som rådgivare och komittéordförande i organisatoriska frågor.

Terese och jag ser fram emot att jobba vidare från moderbolaget framöver. Vi har ett stort förtroende för våra ledare i verksamheten där många nu har varit med en längre tid. Mattias och Nicole är två av dessa resurspersoner, med egenskaper utöver det vanliga. Vi tror på interna lösningar i organisatoriska förändringar. Både Mattias och Nicole har haft stark utveckling och påverkat verksamheten och resultatet i hög grad. Nu ser vi fram emot att låta duktiga kollegor träda fram, hålla facklan och visa vägen, säger Ole Sauar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!